Makedonija je evropski lider po bežanju iz zatvora

Sa 188,7 bekstava na 10.000 zatvorenika, Makedonija je evropski lider u toj kategoriji, saopštio je Savet Evrope u izveštaju o stanju u zatvorima u Evropi, javljaju makedonski mediji.

Ova računica izvedena je iz podatka prema kojem je iz makedonskih zatvora u 2015. godine pobeglo 66 od 3.400 zatvorenika, čime je Makedonija izbila na prvo mesto te liste ispred Finske, iz čijih je zatvora pobeglo ukupno deset osoba.

Kako se navodi u izveštaju Saveta Evrope, iz makedonskih zatvora je 2014. godine pobeglo 114 osoba.

Broj zatvorenika najviše se povećao u Bugarskoj 10,8 odsto i u Turskoj jedan odsto manje. Zatvorska populacija u Srbiji, prema tom izveštaju, porasla je za 6,6 odsto.

Istovremeno, na Islandu je broj zatvorenika opao za 15,9 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи