Milan Knežević započeo odsluženje zatvorske kazne

Jedan od lidera opozicionog Demokatskog fronta Milan Knežević javio se u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od četiri meseca na koju je osuđen zbog napada na policajca 2015. godine.

"Ova četiri meseca ću provesti tražeći krevet za Mila Đukanovića nakon predsedničkih izbora", rekao je Knežević novinarima ispred zatvora u Spužu, kraj Podgorice, preneli su crnogorski mediji.

Ispred zgrade ZIKS-a Kneževića je dočekalo nekoliko građana i poslanika DF-a, koji su tu došli da se sa njim pozdrave.

Sa Kneževićem su došli i članovi DF-a Andrija Mandić, Branko Radulović, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović.

Odlazak Kneževića u ZIKS juče je najavio u Skupštini poslanik Fronta Strahinja Bulajić.

"U svetlu činjenice koju je saopštio predsednički kandidat Mladen Bojanić da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građane, odustali smo od planiranih mera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta", rekao je Bulajić u Skupštini.

Front je time odgovorio na stav predsedničkog kandidata Mladena Bojanića da će u slučaju bilo kakvih građanskih sukoba povući kandidaturu za šefa države.

Odluku o dobrovoljnom odlasku na odsluženje kazne doneli su Knežević i Predsedništvo Demokratskog fronta jer su procenili da bi bilo kakve mere otpora, koje su ranije najavljivali, štetile zajedničkom predsedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću.

Milana Kneževića je Osnovni sud u Podgorici prvobitno osudio na sedam meseci zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. tokom razbijanja protesta Fronta, ali je Viši sud tu kaznu preinačio na četiri meseca.

Knežević je u međuvremenu uložio ustavnu žalbu na presude Osnovnog i Višeg suda, ali o toj žalbi Ustavni sud još nije odlučio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво