Mađarska brani anti-imigracioni stav pred UN

U Ženevi je počelo dvodnevno zasedanje Komiteta UN za građanska i politička prava, sastavljenog od nezavisnih eksperata, kako bi pregledali izveštaj mađarske Vlade o migracijama, prenosi "Rojters". Mađarska je branila svoj anti-imigracioni stav, navodeći da je odlučna da održi homogeno, hrišćansko društvo.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je na sastanku da je vlada Mađarske čvrsto uverena da mađarski narod ima pravo da živi u bezbednim uslovima, bez straha od terorističkog delovanja.

"Mađarska vlada ne priznaje ilegalne migracije i neće ih priznati ni u budućnosti. Mi Mađari živeli smo poslednjih 1.000 godina u hrišćanskom društvu, u integrisanom, homogenom društvu. Nastavićemo da insistiramo na tome", rekao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, nevladine organizacije koje lobiraju za više tolerancije prema imigraciji nisu izabrane i ne zastupaju mađarski narod.

Dodao je i da je 2015. godine kroz Mađarsku prošlo 400.000 migranata koji su "ignorisali nacionalne i međunarodne propise", kao i mađarske norme ponašanja i morala, zbog čega se Mađarska protivi inicijativi da se promovišu i ohrabre ilegalne migracije, prenosi MTI.

Kako je rekao, zbog tog stava, Mađarska je meta kritike međunarodne zajednice.

Sijarto je rekao i da je mađarska vlada omogućila svojim građanima da izraze svoj stav kroz referendum o kvotama za migrante, koje je uvela EU, kao i da su građani rekli "ne" ilegalnim migracijama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво