Milo Đukanović kandidat za predsednika Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kandidat je te partije za predsednika Crne Gore, javljaju "Vijesti". Đukanović je istakao da je počastvovan predlogom predsedništva i jednoglasnom odlukom da on predstavlja partiju na izborima, kao i da očekuje pobedu u prvom krugu.

Predsedništvo i Glavni odbor DPS-a jednoglasno su doneli odluku da Milo Đukanović bude predsednički kandidat, rekao je funkcioner DPS-a Časlav Vešović.

Na konferenciji za novinare DPS-a, nakon zasedanja Glavnog odbora, potvrđeno je da je Đukanović kandidat.

Đukanović je istakao da je počastvovan predlogom predsedništva i jednoglasnom odlukom da on predstavlja partiju na izborima i ukazao da je njegova lična orijentacija bila drugačija, prenose Vijesti.

DPS je, kako kaže, imao u vidu domaći i širi politički kontekst.

Istakao je da je jako važno da Crna Gora nastavi da igra ulogu promotera evropskih integracija u regionu.

Naglasio je da su prepuni optimizma i da imaju vremena za kampanju, jer nisu novi politički subjekt, kao i da nemaju nameru da se sa drugim kandidatima nadmeću na tradicionalni način.

Istakao je da očekuje pobedu u prvom krugu i da će nakon takve pobede biti u stanju da sa Vladom i sudskim sistemom nastavi da unapređuje demokratske procese.

Predsednički izbori će biti 15. aprila i treći su od sticanja nezavisnosti Crne Gore.

Predlog kandidata za naslednika Filipa Vujanovića treba da bude dostavljen Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta u ponoć.

Državna izborna komisija Crne Gore do 28. marta u ponoć utvrđuje listu kandidata.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара