Dva državljanina BiH poginula u Siriji

Državljani BiH koji su se u Siriji borili za Islamsku državu, poginuli su u toj zemlji početkom marta.

Vest o smrti Nasera Arnauta i Inesa Midžića potvrdio je za portal Kliks porodični prijatelj jednog od ubijenih, koji je, kako navodi, pokušao da se vrati u BiH.

Ines Midžić postao je poznat nakon što je u javnost dospeo video ID u kome je pozivao muslimane u BiH da ubijaju nevernike, dok se Arnaut nalazio na crvenoj Interpolovoj poternici od 2016. godine.

Prema podacima iz decembra 2017. godine, u redovima ID u proteklim godinama našlo se oko 280 državljana BiH koji su često sa sobom vodili svoje porodice.

Tako su krajem 2015. godine, prema podacima Ministarstva bezbednosti BiH, na području Sirije i Iraka registrovane 52 žene i oko 700 dece iz BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво