Janoš Lazar: Snimak iz Beča trebalo da istakne posledice migracije

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Janoš Lazar, izjavio je da je video-snimak, na kojem se vidi kako šeta ulicom u Beču i govori o migracionoj situaciji u tom gradu, trebalo da istakne kakve su posledice migracija.

Lazar je na konferenciji za novinare, nakon razgovora s austrijskim ministrom bez portfelja Gernotom Blimelom, rekao da su on i Blimel razjasnili da njegova "privatna poseta" Beču u utorak ne utiče na mađarsko-austrijske odnose.

Naglasio je da video-snimkom, koji je objavio na svom Fejsbuk nalogu, nije imao nameru da uvredi stanovnike Beča, već samo da zabeleži svoja iskustva u okrugu grada, u kojem je snimak napravljen.

Dodao je da je to bila poruka za Mađarsku i da je trebalo da pokaže da Mađari imaju izbor da odluče kakvu Budimpeštu i druge gradove žele.

Lazar je poručio da će Mađarska 8. aprila, kada se održavaju parlamentarni izbori u zemlji, imati šansu da izbegne da postane "zemlja izbeglica".

U središtu kampanje antiimigracione stranke Fides Viktora Orbana nalaze se migranti.

Janoš Lazar je ranije ove nedelje na svom nalogu na Fejsbuku objavio video-snimak, koji ga prikazuje u jednom distriktu u Beču za koji kaže da je postao prljaviji, siromašniji i sa većom stopom kriminala od kad migranti tu žive.

Lazar je na snimku rekao da bi za 20 godina i mađarska prestonica Budimpešta mogla da izgleda kao to neimenovano naselje u Beču ako opozicione partije "puste unutra migrante".

"Radimo na tome da sprečimo taj fenomen", rekao je on na snimku.

Naveo je da su u tom bečkom distriktu od "belaca i hrišćana" ostali samo stariji penzioneri, dok su "svi drugi imigranti".

Takođe je rekao da u mnogim bečkim školama nema "bele bečke dece".

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 10. mar 2018, 03:39)
anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Odgv.Madjari imaju pravo

Druze !Procitaj STATUT, EUsav.pa videces da nemaju
pravo cak nemaju niti minimalno mesto u tu savezu
....Pero

(petak, 09. mar 2018, 14:29)
anonymous srle [neregistrovani]

EU i Madjarska...

Evropska Unija je savez drzava koje su se obavezale da postuju sve odluke i propise koja unija kao savez drzava usvoji i prihvati. Nepostovanjem tih odluka od strane bilo koje clanice vodi ka slabljenju unije i u krajnjoj liniji do napustanja unije ( Velika Britanija ). Ako vise clanica unije nastave sa politikom nepostovanja odluka dolazi do raspada sistema unije na ekonomskom, socijalnom, trgovinskom ... i svim vidovima opstanka i funkcionisanja i na kraju same EU. Ako ce svaka drzava raditi na striktno svojim interesima onda unija (savez) nema buducnost!

(petak, 09. mar 2018, 05:35)
Dragan S [neregistrovani]

Madjari imaju pravo

Madjari imaju pravo da uredjuju svoju zemlju onako kako misle da im najvise odgovara. Ova vlada je trenutno dobila mandat da vlada i treba joj prepustiti da to i ostvari. Koji je to nacin da mi odredjujemo kako ce Madjari ziveti i raditi j, Madjarska kao drzava postoji skoro 1000 godina i time je pokazala da je sposobna da vodi svoju politiku u interesu svog naroda i da je neprihvatljivo za nju da im se namecu visoki predstavnici iz EU koji ce im krojiti kapu.