Janoš Lazar: Snimak iz Beča trebalo da istakne posledice migracije

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Janoš Lazar, izjavio je da je video-snimak, na kojem se vidi kako šeta ulicom u Beču i govori o migracionoj situaciji u tom gradu, trebalo da istakne kakve su posledice migracija.

Lazar je na konferenciji za novinare, nakon razgovora s austrijskim ministrom bez portfelja Gernotom Blimelom, rekao da su on i Blimel razjasnili da njegova "privatna poseta" Beču u utorak ne utiče na mađarsko-austrijske odnose.

Naglasio je da video-snimkom, koji je objavio na svom Fejsbuk nalogu, nije imao nameru da uvredi stanovnike Beča, već samo da zabeleži svoja iskustva u okrugu grada, u kojem je snimak napravljen.

Dodao je da je to bila poruka za Mađarsku i da je trebalo da pokaže da Mađari imaju izbor da odluče kakvu Budimpeštu i druge gradove žele.

Lazar je poručio da će Mađarska 8. aprila, kada se održavaju parlamentarni izbori u zemlji, imati šansu da izbegne da postane "zemlja izbeglica".

U središtu kampanje antiimigracione stranke Fides Viktora Orbana nalaze se migranti.

Janoš Lazar je ranije ove nedelje na svom nalogu na Fejsbuku objavio video-snimak, koji ga prikazuje u jednom distriktu u Beču za koji kaže da je postao prljaviji, siromašniji i sa većom stopom kriminala od kad migranti tu žive.

Lazar je na snimku rekao da bi za 20 godina i mađarska prestonica Budimpešta mogla da izgleda kao to neimenovano naselje u Beču ako opozicione partije "puste unutra migrante".

"Radimo na tome da sprečimo taj fenomen", rekao je on na snimku.

Naveo je da su u tom bečkom distriktu od "belaca i hrišćana" ostali samo stariji penzioneri, dok su "svi drugi imigranti".

Takođe je rekao da u mnogim bečkim školama nema "bele bečke dece".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво