Crna Gora, Milačić predao potpise za kandidaturu za predsednika

Lider crnogorske opozicione Prave Crne Gore Marko Milačić predao je potpise za učešće na predsedničkim izborima, 15. aprila ove godine, a "ostatak opozicije" optužio je za neodgovornost i neozbiljnost prema građanima.

"Mi u Pravoj Crnoj Gori nismo dali nijednu izjavu, ni gest koji bi ugrozio pregovore opozicije i njen zajednički nastup na izborima ali smatramo da je prošlo svo normalno i elementarno vreme za dogovor opozicije", izjavio je Milačić po predaji potpisa, prenose podgorički mediji.

Kako kaže, Prava Crna Gora je čekala da se politička scena uozbilji, ali da su neodgovorni svi učesnici u pregovorima kako prema glasačima opozicije, tako i prema građanima.

Kandidaturu za predsednika Crne Gore su zasad najavili i Goran Danilović, predsednik opozicione Ujedinjene Crne Gore, Draginja Vuksanović, poslanica takođe opozicione Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, nekadašnjeg predsednika Skupštine Crne Gore i jednog od najbližih saradnika lidera vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i drugi.

Demokratske partije socijalista Crne Gore odrediće sledeće nedelje na sednici Glavnog odbora svog kandidata za predsednika Crne Gore, navodi se u saopštenju stranke dostavljenom Tanjugu.

Predsedništvo DPS je na večerašnjoj sednici kojom je predsedavao predsednik DPS Milo Đuknović, razgovaralo o više kvalitetnih predloga za predsedničkog kandidata koji bi, kako se navodi u saopštenju stranke, sigurno pobedili na izborima.

Rok za predaju kandidatura je do 26. marta.

Predsednički izbori u Crnoj Gori održavaju se 15. aprila ove godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. mar 2018, 18:36)
Томислав Штутгарт [neregistrovani]

Ех, Кад би!

Ех, кад би дао Драги Бог да победи Права
Црна Гора на Челу са Господином Милачићем
и врати мени некада Драгу Црну Гору у некадашњу
Црну Гору и мени буде опет Драга.и не само
некада већ и у будуће.