Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Beču

Austrijska policija saopštila je da je pritvorila dvadesettrogodišnjeg Avganistanca osumnjičenog da je povezan sa napadima nožem u Beču u kojima je četvoro ljudi povređeno.

Portparol policije Patrik Majerhofer saopštio je da je osumnjičeni pritvoren ubrzo nakon što je dvadesetogodišnjak, takođe avganistanskog porekla, sinoć u austrijskoj prestonici izboden nožem i doveden u bolnicu sa povredama opasnim po život.

AP navodi da policija i dalje istražuje da li je isti osumnjičeni takođe nožem ranio tročlanu porodicu u napadu koji se dogodio u centru Beča.

Navodi se da sve troje članova porodice – šezdesetsedmogodišnji otac, 56-godišnja majka i njihova 17-godišnja ćerka, imaju povrede opasne po život i da su odvedeni u bolnicu. Njihova imena nisu navedena.

Napad se dogodio juče nadomak stanice metroa Nestrojplac, gde je nepoznati napadač nožem nasrnuo na porodicu nakon čega je pobegao i prilikom bekstva nožem povredio još jednu osobu.

Majerhofer je naveo da ne izgleda da je napad povezan sa terorizmom, ali da je još rano da se bilo šta kaže o motivu napadača.

"Mi i dalje vodimo istragu i ne možemo da kažemo šta ga je motivisalo. U ovom trenutku ne možemo da kažemo ni da li je pritvoreni osumnjičeni napao sve četiri osobe ili je druga osumnjičena osoba koja je i dalje u bekstvu bila u to uključena", dodaje Patrik Majerhofer.

AP prenosi navode lokalnih austrijskih medija o pojačanom prisustvu policije u centru Beča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи