Katimerini: Postignut dogovor o imenu Makedonije

Skoplje i Atina postigli su dogovor o imenu Makedonije, obimu upotrebe naziva te zemlje i akronimima, tvrdi grčki dnevnik "Katimerini".

List ocenjuje da su se pregovori pretvorili u "nerešivu zagonetku", uprkos prvobitnom optimizmu Atine, javlja dopisnik makedonske agencije MIA iz Atine.

Kako navodi Katimerini, grčka vlada sada mora da se suoči s opozicionom partijom Nova demokratija, koja traži da Makedonija promeni Ustav, iako je "Skoplje isključilo mogućnost bilo kakvih promena ustava, što je u intervjuima pokazao makedonski premijer Zoran Zaev".

"Ukoliko bude napretka u pregovorima, moguće je da će Atina predložiti jednostavan amandman na Ustav", navodi Katimerini.

Prema izvorima lista, "postignut je dogovor o imenu, obimu njegove upotebe i akronimima".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво