Zadar, suđenje za požar podmenut iz osvete Srbima zatvoreno za javnost

U Opštinskom sudu u Zadru počelo je suđenje Josipi Žilić (25) iz Brguda, zato što je prošlog leta namerno izazvala požar velikih razmera kako bi se osvetila Srbima koji su u tom mestu većinsko stavništvo, a koje je smatrala odgovornim za paljenje njene kuće tokom poslednjeg rata

Iako je u prvi mah suđenje bilo otvoreno za javnost, javnost je isljučena nakon što je to okrivljena tražila, piše portal Zadarski.hr.

Sudija je takvu odluku obrazložila potrebom da se zaštiti život okrivljene, dok je psihijatar Vera Klarić navela na početku suđenja da je okrivljena sposobna da joj se sudi.

Ipak, javnost će ostati uskraćena za odgovore na brojna pitanja s obzirom da je Žilić podmetnula požar u kojem je izgorelo 2.500 hektara zemlje, a kao oštećeni su se pojavili kompanija "Badel", "Hrvatske šume", HEP, "Hrvatske ceste" i "HŽ".

Šteta od požara procenjena je na više miliona kuna.

Žilićeva je uhapšena i pritvorena 27. avgusta prošle godine, nakon što je priznala da je u Brgudu na benkovačkom području podmetnula požar kako bi naudila Srbima, smatrajući da su on zapalili njenu kuću u obližnjim Lisičićima tokom poslednjeg rata.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво