Ivancov: Teza o uticaju Rusije na BiH dolazi spolja

Nekorektne su priče da Rusija preko Republike Srpske vrši uticaj na Bosnu i Hercegovinu i Balkan, izjavio je ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov i ocenio da od odnosa Srbije i Hrvatske zavisi stabilnost u regionu i BiH, prenosi "Glas Srpske".

Ivancov je rekao da bi bio zločin kada bi NATO tokom vežbi koristio municiju sa osiromašenim uranijumom.

Naglasio je da priča o takvim vojnim vežbama može da izazove zabrinutost i da je već podigla tenzije, što ne doprinosi stabilnoj situaciji u BiH.

Ivancov je ocenio da Ruska Federacija ima dobre odnose sa RS, ali da kao ambasador pažljivo sluša što mu govore svi politički, javni i društveni akteri u BiH, nastojeći da kao predstavnik Rusije, koja je "garant Dejtonskog sporazuma", doprinese pronalaženju neke vrste kompromisa.

"Rusija se nikad ne meša u unutrašnje poslove zemalja, ali radi na poboljšanju saradnje. Teza o nekom 'uticaju' Rusije u BiH dolazi spolja", rekao je Ivancov.

"Dejton je doneo mir. Sada stranci ne mogu prisiliti BiH da sklopi neki novi ugovor ili napravi izmene. To bi, ako žele, morali uraditi narodi u BiH, jer je BiH nezavisna zemlja", rekao je Ivancov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво