Dodik: Cilj SNSD-a je pobeda na svim nivoima

Cilj Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na predstojećim opštim izborima jeste pobeda sa više od 50 odsto, te osvajanje pozicije srpskog člana Predsednišva BiH i predsednika Republike Srpske, zaključak je sa sednice Izvršnog komiteta stranke koja je održana u petak.

Brojke sa kojima SNSD ulazi u izbornu trku su 42 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, 10 u Parlamentu BiH i direktni mandat u Federaciji, prenosi RTRS. 

Više od sedam meseci do Opštih izbora iz SNSD-a, su poručili da su već spremni.

"Očekujemo najbolje rezultate koje smo ikad imali na izborima imajući u vidu da opozicijadeluje na 'bosanskoj' platformi i odnosi se izdajnički prema potrebama i ciljevima u Republici Srpskoj, što je vidljivo u prethodne tri ili četiri godine", rekao je predsednik SNSD Milorad Dodik.

Izvršni komitet ove stranke podržao je i inicijativu da se organizuje patriotski blok. Potencijal za izbornu pobedu vide i u tome što su u RS sa koalicionim partnerima na vlasti u 47 od 63 opštine.

"SNSD u parlamentu Srpske juriša na 50 odsto plus jedan glas, što je 41 plus jedan poslanik, za šta je potrebno 300.000 glasova", istakao je Dodik.

SNSD je odbacio inicijativu poslanika Denisa Bećirovića u Parlamentu BiH o konstitutivnosti Srba u Federaciji, jer je iza sebe imala opasne namere.

Dodik u inicijativi vidi opasnost u vezi sa mogućnošću da sutra na isti način to urade i za neke obaveze koje bi bile nametnute u Republici Srpskoj. 

"Ključni momenat je to što se tom inicijativom, koju je podržao SDS, promoviše uvođenje i upotreba 'bosanskog jezika', koji bi trebalo da se brani u ustavima Federacije BiH i kantona, što bi predstavljalo ozbiljan presedan i postavilo bi pitanje zašto onda mi to ne bismo mogli da podržimo i u Republici Srpskoj", naglasio je Dodik.

Nakon sednice Izvršnog komiteta poručeno je da ova partija neće podržati održavanje vežbi sa inostranim vojskama, dok se za to ne dobije odobrenje lokalnih vlasti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се