Povratak Jahorine olimpijskim korenima, prihodi veći petnaest puta

Donedavno uspavana olimpijska lepotica, Jahorina je u ovu sezonu ušla sa kompletno rekonstruisanim skijalištima, novim poslovodstvom u Olimpijskom centru i dopunjenom ponudom. Rezultati su već znatno iznad prethodnih godina, prihodi povećani petnaest puta, a gosti stižu iz regiona, ali i Kine i Rusije.

Za samo par meseci uoči zimske sezone, uređeno je više od šest kilometara staza po FIS standardima i izgrađene su nove, pa je sada povezano ukupno 35 kilometara staza. Do njih vode nove i rekonstruisane instalacije, a postavljena su i dva dečja poligona.

Žana Novaković, skijašica i olimpijska takmičarka, kaže da to što se sada dešava dodatno povećava rejting Jahorini, u okolini i Evropi.

Ukazuje da ta planina već nosi prefiks "olimpijska" i da je već poznata, ali ovim upotpunjava svoje maksimalne kapacitete.

Prva sveobuhvatna rekonstrukcija, od sarajevskih XIV Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, utrostručila je posetu ovoj planini.

Sanja Ćeremidžić iz Olimpijskog centra "Jahorina" navodi da su nedavno dodelili nagradu za milionitu vožnju i naglašava da to nije zapamćeno otkako na Jahorini postoji skijanje.

I noću, Jahorina ne spava: dok se uređuju staze, na 1.200–1.890 metara nadmorske visine, do novog dana na snegu može se uživati u bazenima, sauni ili druženju uz muziku.

Ovo je prva u nizu godina u kojoj Olimpijski centar ne samo da nije gubitaš već i ostvaruje rekorde.

Planina izuzetnih potencijala vraća se svojim olimpijskim korenima – i ove sezone važi za destinaciju sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u regionu.

Sedam žičara, koje u satu prevezu 13.000 skijaša, nordijske i alpske staze, izbalansiranih nivoa težine, izvesnim čine i dolazak kineskih skijaša.

Predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek objašnjava da je skijanje u Kini bio zabranjen sport i da tek sada počinju da uče da skijaju.

"Tako da su izabrali Jahorinu kao jednu od omiljenih destinacija za dolazak ovamo", kaže Elek.

Polovinom marta, na Jahorini će biti održan i prvi Festival "Egzit 84" na snegu.

Naredne godine, Jahorina će biti i domaćin Olimpijade mladih, što će joj vratiti sjaj odličja, kojima se svojevremeno i proslavila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи