Preda: S ovim nivoom korupcije BiH ne može u EU

Član Evropskog parlamenta i izvestilac za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Dan Preda izjavio je da je borba protiv korupcije glavni uslov da Bosna i Hercegovina postane članica Evropske unije.

Kristijan Dan Preda navodi da je nemoguće je da "BiH s ovim nivoom korupcije, koji sada ima, postane članica EU".

Fena prenosi da je Preda ponovio da su ostali uslovi za priključenje BiH Uniji "slobodni mediji i postojanje vlada koje rade za svoje građane, a ne za svoje interese".

Navodi se da je Preda kazao i da "sada postoji jasna prilika za zemlje zapadnog Balkana u pogledu evropskih integracija te da se ta prilika odnosi i na BiH" i dodao da "ako BiH ispuni spomenute uslove, mogla da postane članica EU 2025, a možda čak i pre".

Fena navodi da Preda učestvuje na međunarodnoj ministarskoj konferenciji na temu evropskih integracija BiH i zemalja regiona, koju je u Banjoj Luci organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи