Predstavnici nestalih iz Hrvatske odazvaće se sastanku sa Vučićem

Porodice zatočenih i nestalih hrvatskih veterana, kao i udruženja civilnih ratnih stradalnika tokom rata u Hrvatskoj sledeće nedelje će se odazvati na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštio je Savez udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Kako se navodi u saopštenju, oni će na sastanku ponovo zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama koje se, kako se tvrdi, nalaze u različitim arhivima u Srbiji, prenosi Hina.

U saopštenju se kaže da će porodice nestalih hrvatskih veterana i civila "još jednom pokušati argumentovano da zatraže od predsednika Srbije Vučića ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rešavanju toga otvorenog pitanja između dve države".

Vučić je tokom nedavne posete Zagrebu rekao da će sledeće nedelje primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske.

"Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala rešenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo", rekao je Vučić u ponedeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Hina navodi da će se sastanku odazvati predstavnici Saveza udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruženja u sastavu Saveza, predstavnici Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika rata u Hrvatskoj i Udruženja dece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво