Govedarica čestitao Dan državnosti građanima i Vučiću

Predsednik Srpske demokratske stranke iz Banjaluke Vukota Govedarica čestitao je Dan državnosti svim građanima Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

"U ime Srpske demokratske stranke i u svoje lično ime želim da Vama i svim građanima Republike Srbije čestitam Dan državnosti", navodi se u čestitki.

Piše i da "još jedan, 15. februar, datum koji simbolizuje srpsku državnost i ustavnost, srpski narod u Srbiji, ali i u regionu dočekuje ponosno, prisećajući se svih istorijskih bitaka i žrtava podnesenih kako bi se odbranilo pravo srpskog naroda na slobodu i pravno na državnost".

"Žrtve stvaranja, očuvanja i odbrane srpske državnosti, na današnji dan više nego ikada, podsećaju nas na herojsku prošlost našeg naroda u kojoj su naši preci bili sposobni promišljati o državi i oživeti viševekovni san o renesansi srpske otadžbine", ističe se u čestitki predsednika SDS-a.

Navodi da je Srbija danas pred izazovima "značajno drugačijim od onih pred kojim su bili naši ustanici u Orašcu ili od onih sretenjskih u kojima se kovala državnost nove, moderne Srbije".

"Kao što su ti izazovi bili usmereni ka opstanku naroda, današnji su usmereni ka narodnom prosperitetu i hvatanju koraka sa razvijenim evropskim demokratijama i ekonomijama. Imajući u vidu herojsku i mučeničku prošlost naših predaka, koji su postavili temelje moderne Srbije, nije teško zaključiti da sa Vama na čelu, svi zajedno moramo povesti naš narod u dostojanstvneu budućnost", kaže Govedarica u čestitki.

Dodaje da je siguran da će u narednim godinama Srbija postati još snažnija i ekonomski jača zemlja, ali i cenjena i poštovana svuda u svetu, jer kako navodi, takva Srbija treba ne samo svojim građanima, već treba čitavom balkanskom regionu, a najviše Republici Srpskoj.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи