Kosor hrvatskoj predsednici: Sledeći put vez na ćirilici

Nekadašnja hrvatska premijerka i članica HDZ-a, Jadranka Kosor, pomno je pratila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost čitavim tokom tog događaja revnosno je iznosila na "Tviteru", a i primedbe i kritike na račun predsednice Kolinde Grabar Kitarović. 

Kosorova je očekivala da se predsednik Vučić lično izvini za govor u Glini 1995. godine.

A kada su mediji objavili da je novinarka RTL izjavila da su s Pantovčaka tražili da se Vučiću ne postavljaju pitanja u vezi sa tim govorom, Kosorova se obrušila na predsednicu Grabar Kitarović, a posebno ju je iznerviralo to što je na rukavu njenog kaputa u kojem je dočekala Vučića bila izvezena reč "hrabrost".

"Svi znaju šta je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?!", upitala je ona. 

Na jednom od tvitova je zapitala": "Zašto predsednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina".

I u utorak je nastavila u istom tonu prema predsednici Grabar Kitarović, koja je učesnike protesta nazvala marginalcima.

"Svi ti marginalci brzo će opet biti' svi ste vi moji' pa će uzvratiti sa 'svi smo mi tvoji'. Ne brinite", navela je Kosorova.

Potom je usledila njena poruka da usred Hrvatske Vučić čita lekciju o poniznosti i mržnji.

"Manipuliše činjenicama o 'ličnom unižavanju' hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ove posete", navela je ona i konstatovala i da bi zbog uzrujavanja dragog gosta pitanjima o govoru u Glini, sad i hrvatski novinari mogli postati "marginalne gupe".

Kritikujući Grabar Kitarovićevu, Kosorova joj je zamerila prisustvo na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

"Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV-a! Na božićni prijem ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i na SNV", napisala je na Tviteru.

"Kad nam Vučić drži predavanje o toleranciji, prošlosti i brisanju granica! Hvala svima koji su nam to omogućili", dodala je Jadranka Kosor.

Potom se još jednom osvrnula na izvezenu poruku na rukavima koji je nosila Grabar Kitarovićeva poručivši da sad "izveze na rukavu i nešto na ćirilici".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се