Posle Skoplja i Solun menja ime aerodroma?

Gradonačelnik Soluna Janis Butaris ocenio je da bi i Grci mogli da razmisle o promeni imena solunskog aerodroma "Makedonija", nekoliko sedmica pošto je makedonski premijer Zoran Zaev najavio promenu imena skopske vazdušne luke "Aleksandar Makedonski".

"Ne tvrdim da treba da se promeni ime, samo postavljam pitanje, pošto ime Makedonija izaziva podele i u svetu i kod nas. Od tog problema svi gubimo", rekao je Butaris grčkoj televiziji Skaj.

Gradonačelnik Soluna predložio je da aerodrom u tom gradu nosi ime najboljeg grčkog košarkaša svih vremena, Nikosa Galisa, nekadašnje legende solunskog Arisa i jedinog Grka u košarkaškoj kući slavnih.

Kao dodatni razlog za promenu imena aerodroma, Butaris navodi da ozbiljan broj turista koji slete u Solun misle da su, u stvari, stigli u Skoplje.

Butaris, takođe, smatra da bi odugovlačenje rešavanja 27 godina dugog spora sa Makedonijom oko imena nanelo štetu Grčkoj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи