Dodik: Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom današnjeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu, da je Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

"Mislim da je njegova poseta Hrvatskoj dobra prilika da Republika Srpska, Srbija i Hrvatska uspostave neke nove relacije, te da u tom pogledu Vučić u Zagrebu relevantno i legitimno govori u ime srpskog naroda", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je kazao da na tom planu očekuje smirivanje verbalnih odnosa i rešavanje nagomilanih problema, uključujući i one iz prošlosti, poput genocidne politike koju je NDH sprovodila nad Srbima ili ustaških zločina u Jasenovcu i drugim zloglasnim logorima, kao i holokaust nad Srbima.

"Srbi ovu temu moraju da vrate na međunarodni nivo, kako bi se i Jasenovac, i Jadovno, i Prebilovci, i mnoga druga stratišta okarakterisali kao mesta genocida nad srpskim narodom od NDH", ocenio je Dodik nakon polaganja venca na spomen-obeležje bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu u Istočnom Sarajevu.

Istovremeno, Dodik je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije za konkretnu finansijsku, materijalnu i moralnu pomoć i podršku razvoju infrastrukture i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво