Bozanić pozdravlja iskorak u srpsko-hrvatskim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, posetio je na Kaptolu nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije kardinala Josipa Bozanića, koji je pozdravio hrabar iskorak u poboljšanju srpsko-hrvatskih odnosa, koji su zajedno napravili predsednik Vučić i predsednica Grabar Kitarović.

Aleksandar Vučić je prilikom susreta istakao da Katolička crkva u Hrvatskoj može mnogo da pomogne u zbližavanju dva naroda i dveju zemalja, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Rekao je i da se nada da će se u budućnosti "više govoriti o onome što nas spaja, a ne o onome što nas razdvaja".

Tokom razgovora, kardinal Bozanić je kazao da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za ovaj deo Evrope i da podržava svaku vrstu dijaloga koji te odnose može da poboljša.

Nakon sastanka, Zagrebačka nadbiskupija izdala je saopštenje u kome se navodi da je kardinal Bozanić dao podršku da se dogovorom rešavaju otvorena pitanja između Srbije i Hrvatske, kako bi se što više učvršćivali dobrosusedski odnosi i stabilan mir između dve države.

Na sastanku, koji je trajao oko 40 minuta, razgovarano je i o odnosu Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, prenosi Hina.

Kako se navodi, razmotrena su pitanja koja se tiču odnosa vernika Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво