Bozanić pozdravlja iskorak u srpsko-hrvatskim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, posetio je na Kaptolu nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije kardinala Josipa Bozanića, koji je pozdravio hrabar iskorak u poboljšanju srpsko-hrvatskih odnosa, koji su zajedno napravili predsednik Vučić i predsednica Grabar Kitarović.

Aleksandar Vučić je prilikom susreta istakao da Katolička crkva u Hrvatskoj može mnogo da pomogne u zbližavanju dva naroda i dveju zemalja, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Rekao je i da se nada da će se u budućnosti "više govoriti o onome što nas spaja, a ne o onome što nas razdvaja".

Tokom razgovora, kardinal Bozanić je kazao da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za ovaj deo Evrope i da podržava svaku vrstu dijaloga koji te odnose može da poboljša.

Nakon sastanka, Zagrebačka nadbiskupija izdala je saopštenje u kome se navodi da je kardinal Bozanić dao podršku da se dogovorom rešavaju otvorena pitanja između Srbije i Hrvatske, kako bi se što više učvršćivali dobrosusedski odnosi i stabilan mir između dve države.

Na sastanku, koji je trajao oko 40 minuta, razgovarano je i o odnosu Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, prenosi Hina.

Kako se navodi, razmotrena su pitanja koja se tiču odnosa vernika Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 09:06)
anonymous [neregistrovani]

Sastanak sa Bozanicem

trebao je znakovito pokazati i ukazati od kuda potiču i dolaze mnogi problemi koji truju i kvare javni prostor u odnosima Srbije i Hrvatske.