Matić: Nema smisla od Srbije tražiti ratnu odštetu

Nekadašnji hrvatski ministar branitelja Predrag Fred Matić ocenjuje da nema smisla da Zagreb od Beograda traži ratnu odštetu, tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je ovih dana spominjao hrvatski premijer Plenković.

"Ako bismo mi tražili odštetu za Domovinski rat, Srbi bi za Drugi svetski rat, mi bismo onda za Prvi svetski rat, a Srbi bi onda za Kosovsku bitku," naveo je Matić.

Matić takođe veruje da neće biti nekih velikih protesta zbog dolaska srpskog predsednika.

"Mislim da od toga neće biti ništa. Ako crkva i (najuticajnija vladajuća) HDZ to ne podrže, nema od toga ništa. Oni će to dozirati. Sve će završiti na tome: 'Mi se bunimo, a on je ipak došao. Što su ga onda zvali?", zapitao je Matić, gostujući u zagrebačkom studiju regionalne televizije N1.

Za razliku od mnogih, Matić Vučića ne želi da naziva četnikom, uz objašnjenje da nikog tako ne bi nazvao, jer, kako je rekao, ni on ne želi da neko njega naziva ustašom.

Smatra i da je poseta predsednika Vučića Hrvatskoj kurtoazna i da se njome ništa neće rešiti.

Matić misli i da bi predsednik Vučić u Zagreb trebalo da donese podatke o nestalima.

Ipak, očekuje da se ni to neće dogoditi i da, sve u svemu, poseta neće biti više od kurtoazne.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи