Austrija, državljanin Srbije spektakularno pobegao iz zatvora

Bekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, koje se dogodilo ove nedelje, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobegao. 

Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019.

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru "Suben" pa je rešio da pobegne.

Tokom noći između petka i subote, on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima deli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi naneo povrede. 

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu "Šerding", gde ga je u nedelju posetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg se dogovorio o detaljima bekstva.

U ponedeljak posle podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor – da bi ušao svež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gde ga je čekao sin u kolima, kojima su pobegli.

Samo 20 kilometara od mesta bekstva, policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bekstva, dok je otac pobegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podneta prijava za pružanje pomoći pri bekstvu, za šta mu preti kazna do dve godine zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво