Mogerinijeva s članovima Predsedništva BiH o putu ka EU

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastala se u Briselu sa članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, sa kojima je razgovarala o političkoj situaciji u zemlji i njenom putu ka EU.

Mogerinijeva je sa članovima Predsedništva BiH razgovarala o novoj Strategiji za Zapadni Balkan Evropske komisije, koja će biti objavljena 6. februara, i o prioritetima koje se nalaze pred vlastima BiH, naročito u pogledu kompletiranja odgovora na Upitnik, kao i u pogledu osiguranja kontinuiranog i efikasnog sprovođenja Reformske agende, uključujući i vladavinu prava.

Kako se navodi u saopštenju Evropske služba za spoljne poslove (EEAS), reforme bi trebalo da podstaknu promene neophodne za napredak Bosne i Herecegovine na putu EU integracija.

Mogerinijeva je naglasila da političke stranke treba da pristupe reformi izbornog zakonodavstva, bez daljeg odlaganja, i da osiguraju održavanje i sprovođenje izbora u skladu s međunarodnim i evropskim standardima, prenela je Fena.

Visoka predstavnica je ponovo ukazala na svoju odlučnost da podrži sve partnere na zapadnom Balkanu, uključujući BiH, u preduzimanju konkretnih i odlučnih koraka na njihovom putu ka EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије