"Vučić dobrodošao u Hrvatsku ali očekujemo izvinjenje"

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao je da je srpski predsednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali da prvo "očekuje izvinjenje zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku".

"Predsednik Srbije je dobrodošao", rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanja novinara nakon sednice vlade o tome šta misli o poseti Vučića Hrvatskoj sredinom februara i da li Vučić pre toga treba da se izvini zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku, prenosi portal Indeks

"Mislim da da. Mislim da ono što je govorio, sigurno nije dobro. To je prvi korak", rekao je hrvatski ministar odbrane.

"Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moj zadatak danas je jačanje sistema bezbednosti, jačanje sistema vojske. Jasno je da treba da gledamo u budućnost, ali je minimum izvinjenje", dodao je.

Na pitanje da li je za posetom Vučića trebalo sačekati da se smanje aktuelne napetosti u odnosima između dve zemlje, Krstičević nije jasno odgovorio.

"Vlada je rekla svoj stav, sve sam rekao", rekao je Krstičević i uputio novinare da to pitanje postave predsednici Republike na čiji poziv predsednik Srbije dolazi u posetu Hrvatskoj. 

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво