Plenković: Srbija instrumentalizovala temu Jasenovca

Hvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je stav njegove vlade prema žrtvama Holokausta i Jasenovca jasan i nedvosmislen, a da neki srpski zvaničnici pokušavaju da tu temu instrumentalizuju i vrate odnose u vreme Drugog svetskog rata.

"Očito postoje neki ministri koji ne prate dobro zbivanja, nastoje jednom izložbom u Njujorku da instrumentalizuju temu, vrate odnose u vreme Drugog svetskog rata", rekao je Andrej Plenković i dodao da se "Hrvatska neće uvući u tu priču".

Plenković ističe da "oni koji ovakve stvari rade, moraju da se zapitaju kakva je bila politika prethodnika iz stranke ministra spoljnih poslova Srbije (Ivice Dačića) devedesetih, kada je predsednik te stranke bio Slobodan Milošević", prenela je zagrebačka televizija N1.

"Milošević je doveo do agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, što je rezultiralo sa 15.000 mrtvih. Sigurno da takvi ljudi nemaju kredibiliteta da rade ovakve stvari", rekao je Plenković novinarima nakon energetske konferencije "Hvatska na vratima energetske Unije".

Otvarajući izložbu u Njujorku, Dačić je pozvao Plenkovića da poseti Jasenovac, pokloni se senima i jasno kaže ko su te žrtve.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи