Čović: Izetbegović u Tursku otišao u svoje ime

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović kaže da ne zna u čije ime je u Istanbul otputovao član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, na sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali je rekao da Izetbegović u Tursku nije otišao u ime Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Dragan Čović navodi da Bakir Izetbegović nije imao nijedan razlog za odlazak u Tursku.

"Moje i mišljenje gospodina Mladena Ivanića jeste da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Bakir Izetbegović nema nijednog razloga da ode", rekao je Čović.

Dodaje da će to izazvati nove probleme.  

"To će samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsedavajući Predsedništva BiH, nego kao član Predsedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo", rekao je  Čović za Avaz.

Ocenjuje da je u ovom slučaju Izetbegovoić otišao u svoje lično ime ili u ime stranke, a ne u ime Predsedništva i podsetio na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića datu u Beogradu, da će se spoljna politika voditi isključivo u Sarajevu.

"Sad odjednom jedan od članova Predsedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsednicima druge dve države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH", rekao je Čović.

Ističe da očekuje objašnjenje.

"Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo", zaključio je Čović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара