Edi Rama na ispitu, opozicija spremna za demonstracije

Oko 1.500 policajaca raspoređeno je u centru Tirane dan uoči protesta opozicije. Protest, koji počinje u subotu u podne, predvode demokrate tvrdeći da se Albanija pretvorila u "zemlju droge, ukradenih izbora i ilegalnog parlamenta".

Albanska opozicija, vlast i policija čine se spremni za najavljeni veliki protestni skup u centru Tirane, koji predstavlja još jedan pokušaj opozicije da uzdrma vlast socijalista Edija Rame.

Opozicija protestuje zbog siromaštva, ekonomske krize, problema u pravosuđu, ali i činjenice da je Albanija poslednjih meseci u centru pažnje prvenstveno zbog velike proizvodnje marihuane.

"Živimo u državi droge, kao što je to u novom izveštaju navela CIA, što je rezultat pokradenih izbora, nelegalnog parlamenta i nelegalnog premijera koji je postavio nelegalnog tužioca da bi prikrio korupciju", rekao je lider demokrata Ljujzim Baša pozivajući Albance na protest.

Osim demokrata, protest podržava i LSI, Socijalistički pokret za integracije.

Tokom protesta ove dve stranke u decembru, poslanici demokrata i LSI su u parlamentu bacali dimne bombe, a njihove pristalice su se u centru Tirane sukobile sa policijom.

Za protest u subotu, policija je mobilisala oko 1.500 policajaca, koji će obezbeđivati centar Tirane i pretresati sve sumnjive učesnike demonstracija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара