"Tužilaštvo BiH nije pokrenulo istragu o napadu na Vučića"

Tužilaštvo BiH, uprkos njegovim intervencijama, do danas nije pokrenulo istragu o napadu na Aleksandra Vučića u Potočarima pre tri godine, kada je kao premijer Srbije prisustvovao komemoraciji srebreničkim žrtvama, izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je rekao da je njegovo Ministarstvo uradilo sve što je bilo u njihovoj nadležnosti tim povodom.

"Protiv šest osoba smo podneli izveštaj o krivičnom delu za napad na Vučića u Srebrenici, u Potočarima, i dostavili Tužilaštvu ogromnu količinu materijala, kojim dokazujemo da su te osobe počinile krivično delo napada", naveo je Mektić, prenela je Fena.

Međutim, kaže Mektić, Tužilaštvo BiH nikada nije pokrenulo istragu, iako je on vršio pritisak i pozivao ih.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво