Rama: Ponosan sam kada me optužuju da štitim Albance

Premijer Albanije Edi Rama kaže da će nastaviti da brani Albance u Makedoniji. Mediji u Tirani navode da je Rama tako odgovorio Rusiji koja mu je zamerila na izjavi da je njegova Socijalistička partija isključivo zaslužna za usvajanje Zakona o upotrebi jezika u Makedoniji.

Edi Rama ističe da je ponosan kada ga optužuju da štiti Albance van Albanije.

"Nemamo skrivene planove. Oni su javni i to diže temperaturu našim susedima, a naša spoljna politika je dostojanstvena bez obzira na to što smo mala zemlja jer smo za stolom svi ravopravni", rekao je Rama.

Naveo je i da nije iznenađen odlukom predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da zakon o jeziku vrati parlamentu.

"Bio bih iznenađen da ga je potpisao. Ali to neće sprečiti usvajanje tog zakona", uveren je Rama, prenela je makedonska agencija Makfaks.

Zakon o jeziku predviđa uvođenje albanskog jezika kao drugi službeni pored makedonskog.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov je odbio da potpiše taj zakon i vratio ga u parlamentarnu proceduru, uz obrazloženje na 14 stranica u kojem se, između ostalog kaže, da je neustavan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво