Bivšem šefu obaveštajne službe Bugarske 15 godina zatvora

Bivši šef bugarske obaveštajne službe Kirčo Kirov osuđen je na 15 godina zatvora zbog pronevere 3,19 miliona dolara javnih fondova od 2007. do 2011. godine.

To je druga presuda izrečena protiv Kirova, koji je 2015. godine osuđen u drugom sudskom postupku na desetogodišnju zatvorsku kaznu, na koju se žalio, prenela je agencija Rojters.

Tužilaštvo je navelo da je Kirov naredio svom podređenom da napravi lažna dokumenta kako bi mogao da preusmeri novac iz budžeta obaveštajne službe.

Kirov je negirao krivicu i najavio da će se žaliti na najnoviju presudu, koju je označio kao politički motivisanu kampanju da bi se ubedili međunarodni faktori i evropski partneri da Bugarska suzbija korupciju.

Bugarska, koja je preuzela šestomesečno predsedavanje Savetom EU, često je na udaru kritika EU, jer ne sudi visokim zvaničnicima zbog umešanosti u korupciju.

Kirov je smenjen sa mesta šefa nacionalne obaveštajne službe 2012. godine, posle devet godina na toj poziciji, navela je britanska agencija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи