Borisov: Cipras i Zaev mogu rešiti spor oko imena

Bugarski premijer Bojko Borisov, čija zemlja predsedava Savetom Evrope navodi da premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, spor oko imena mogu da reše direktnim pregovorima.

Bojko Borisov navodi da je optimista po tom pitanju i da ohrabruje dvojicu premijera da sednu za sto i reše problem, na način na koji su, na primer Zaev i on dogovorili Sporazum o dobrosusedskim odnosima između Bugarske i Makedonijje.

"Na početku na bilateralnom nivou, baš kao i mi, tako i Aleksis Cipras i Zoran Zaev prvo moraju rešiti spor oko imena između sebe", rekao je Borisov, koji za obojicu premijera kaže da ozbiljni političari.

"Međutim, balkanski mentalitet je takav da se teško prihvataju rešenje čak i kada se ona nađu, jer ne treba zaboraviti da je na Balkanu, mnogo ljudi sa vrućom naravi", rekao je. bugarski premijer

Navodi da podržava dvojicu premijera i da Sofija želi odlične odnose između Atine i Skoplja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи