Dodik: Nema dokaza da je "Srbska čast" paravojna formacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je odbacio tvrdnje da je organizacija "Srbska čast" paravojna formacija i da nema nikakvih dokaza o tome, te da ta priča služi nekima u dnevnopolitičke svrhe.

Dodik je u intervjuu za sarajevsku N1 TV rekao da je video neku navodnu fotorafiju na kojoj je bio sa njima, ali da nema informacija se radi o nekakvoj paravojnoj formaciji ili ljudima iz kriminalnog miljea.

"Nema nijedne informacije o protivzakonitom delovanju te organizacije, a svi koji pričaju nešto negativno o njima nemaju nikakav dokaz da je reč o paravojsci. U Republici Srpskoj nema nikakvih paravojnih formacija, ta priča služi za dnevno-političke potrebe da se diskvalifikuje obeležavanje Dana Republike i da se stavi ljaga na sam taj dan", poručio je predsednik Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske kritikovao je ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića koji je, kako kaže, izašao sa neproverenim podacima, što "uliva loš osećaj kod ljudi".

"Kada jedan ministar izađe i kaže nešto kao što je Mektić ovih dana, za to treba imati dokaze, a ne da ga novinari hrane informacijama ili slikama", naveo je Dodik.

Na pitanje da li će u narednom periodu biti kandidat za člana Predsedništva BiH, Dodik je odgovorio: "Dođi 18. maja pa ću ti reći."

Ukoliko, pak, postane član Predsedništva, Dodik navodi da će se mnoge stvari promeniti.

Rekao je da neke stvari u vezi sa članom Predsedništva nisu korektne i smatra da on ne treba da polaže zakletvu u BiH, već bi to, kaže, trebalo da uradi u RS.

"Samo u Republici Srpskoj, pa tamo je biran. Ako ja budem član Predsedništva, biće sveden na ono što jeste. Ne može da bude ovo što su oni pravili, neki monstrum", poručio je Dodik.

Na konstataciju da će ga sada optužiti da je secesionista, Dodik je rekao: "Ne, ja samo poštujem pravila".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво