Grabar Kitarović: Srbiji pružamo ruku mira

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Iloku da Srbiji pruža ruku mira u nadi da, kako je rekla, u njoj Hrvatska ima iskrenog sagovornika.

"Srbiji pružamo ruku mira i saradnje, u nadi da u Srbiji imamo iskrenog sagovornika u procesu nalaženja odgovora na otvorena bilateralna pitanja, kao i za saradnju u svim pitanjima i novim izazovima kojima nas može izložiti budućnost", rekla je Grabar Kitarovićeva na obeležavanju 26. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Srbiji stalo do dobrih odnosa sa Hrvatskom, u čije uspostavljanje je i sam, kaže, uložio ogromne napore, kao i da veruje da bi uskoro mogao da se vidi sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, što bi, dodao je, želeo.

On je, gostujući na RTS-u, naveo da će Srbija dati sve da odnose sa Hrvatskom popravimo.

Grabar Kitarovićeva je ukazala da Hrvatska daje podršku ulasku svih država jugoistočne Evrope u Evropsku uniju.

"Neki od tih odnosa još uvek su uveliko opterećeni sećanjima i traumama rata koje treba zalečiti iskrenom saradnjom i otvorenim dijalogom. Nastaviću predanu politiku zagovaranja dijaloga sa susednim državama i rešavanja otvorenih pitanja u pozitivnoj atmosferi. Jedino se na taj način može graditi saradnja na zdravim i čvrstim evropskim temeljima", rekla je hrvatska predsednica.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво