Jaka eksplozija u Skadru, povređena i radnica RTCG-a

Osam osoba, od kojih tri teže, povređeno je u eksploziji koja se dogodila u Skadru. Među povređenima i radnica Radio-televizije Crne Gore. Meta napada je bio albanski biznismen Ljuljzim Kula, potvrdila je albanska policija.

Eksplozija se dogodila oko 10.30, u strogom centru grada, a u saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT.

U eksploziji je povređeno osam osoba, vlasnik poslovne zgrade kod koje se desila eksplozija i sedam prolaznika.

Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.

Albanska policija je potvrdila da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Albanski mediji navode da je eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, gradu na 110 kilometara severno od Tirane. 

U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore.

Među povređenima je i radnica RTCG-a R. G., koja je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći.

Reporterka crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija odjeknula dok su intervjuisali trgovce.

"Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena", rekla je Radulovićeva.

Ekipa Televizije Crne Gore vratiće se u Crnu Goru čim bude završen uviđaj.

O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

broj komentara 0 pošalji komentar