Mektić potvrdio da "Srbska čast" radi na formiranju paravojske u RS

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je pisanje jednog sarajevskog portala da obaveštajno-sigurnosne službe BiH raspolažu saznanjima da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj.

"Raspolažemo tim informacijama već duže vreme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić za portal Kliks.

Mektić nije, međutim, želeo da iznosi više detalja o tome, jer će, kako je rekao, detaljan izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Sarajevski portal Žurnal objavio je ranije danas da, dosad nepoznato javnosti, Udruženje "Srbska čast" iz Republike Srpske, regrutuje osobe za buduću paravojnu formaciju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 12. jan 2018, 22:27)
anonymous [neregistrovani]

Tzv "id"

ne postoji u BiH! Vlasti "federacije" , odnosno Bosnjacki politicari NE podrzavaju takve ljude i takvu politiku! To sto ima "vehabija" u BiH, to je pitanje za Austriju, odnosno EU! Iz Beca su godinama (poslije rata) dolazili raznorani propovjednici poput Porce, konvertiti poput Pravoslavca Maksimovic i ostala "vehabijska" bratija koja je sirila strah medju ljude i pravila od Bosnjaka "one koji podrzvaju ekstremiste"!?!?! Zna se da je to sve podvala i da vlasti tzv rs potajno podrzavaju "vehabije" (imaju, navodno, kamp za obuku kod Zvornika ili Bijeljine, kupuju Pravslavna imanja kod Teslica - i to sve se radi godinama, a ne od skoro - a Banjalucke vlasti "ni mukajet", samo pred izbore "povuku" to pitanje)!
Sta je sa povampirenim ustastvom? Covic otvoreno koketira sa neo-ustasama u Australiji, mjenjaju se imena ulica u Mostaru u ustaska, a Dodik nista! Jos ih brani i sta god Hrvati kazu, Dodik nikad optuzuje njih nizasta, niti ih napada!?!?!?! Sta to pokazuje? Sradnju na blacenju Bosnjaka i koce svaki napredak BiH, jer zele samo da naude Bosnjacima! Islamofobi najgore vrste!

(petak, 12. jan 2018, 20:38)
milan lala [neregistrovani]

Prodavac magle

De ti povedi racuna o DAES- mudzahedinima u FBIH a skini se sa kicme Srbima i Republici Srpskoj . Uskoro ce izbori pa ces od naroda dobiti platu za svoj rad.

(petak, 12. jan 2018, 19:13)
anonymous [neregistrovani]

Ono

Kad si nepismen, pa ni ime svog naroda ne znas da napises. Ne treba da se brinu, siguran sam, da ta paravojska ne zna ni da korektno obuce cipele.