Makedonska policija traži ubice, 30 uhapšenih

Makedonska policija pronašla vozilo napadača i privela tridesetak ljudi zbog moguće povezanosti sa jučerašnjim napadom na pripadnike specijalne policijske jedinice "Alfa" u Skoplju.

U jučerašnjem napadu na specijalnu jedinicu "Alfa" u Skoplju, jedan policijac je ubijen, a dvojica su ranjeni. 

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski izjavio je da je policija, u selu Kučevište u okolini Skoplja sinoć pronašla vozilo marke "folksvagen" iz kojeg je juče popode izvršen oružani napad na policijsku patrolu u blizini Prirodno-matematičkog fakulteta

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova, policija nastavlja sa pojačanom kontrolom vozila i graničnih prelaza, a u toku je i analiza snimaka sigurnosnih kamera fakulteta.

Skoplje je juče bilo pod opsadom policijskih snaga, koje su, pod punom opremom, bile raspoređene na svim strateškim mestima.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je juče da su poslednje uspešne policijske akcije protiv kriminalnih grupa mogući motiv jučerašnjeg napada na policijsku patrolu.

U napadu je ubijen 39-godišnji policajac Afrim Arifi, dok su dvojica povređena, jedan teže i jedan lakše.

To je bio drugi napad na policajce ove godine. Prvi je bio osveta zbog policijske akcije u tetovskom selu Brodec, početkom godine, u kojoj je ubijen jedan policajac, a istraga je pokazala da je u napad bio uključen i pripadnik policije.

U akciji u Brodecu uhapšeno je 13 pripadnika kriminalne grupe, nekoliko je još u bekstvu, a zaplenjena je i veća količina oružja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво