Orban za snažan glas Mađarske i Poljske u EU

Mađarska i Poljska žele snažan glas u budućnosti Evrope i čvrsto odbacuju migrantske kvote EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban nakon sastanka sa svojim kolegom iz Varšave Mateušom Moravijeckim u Budimpešti.

"Dok su ekonomije u regionu dobro, migraciona politika EU je spektakularno propala. Želimo da imamo snažnu reč, dok ove države (u centralnoj Evropi) imaju viziju o budućnosti Evrope", rekao je Viktor Orban, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, granice moraju da budu zaštićene, a migracija zaustavljena, prenosi agencija MTI.

"Pomoć bi trebalo da se isporuči izvoru problema", rekao je Orban.

Poljski premijer Mateuš Moravijecki istakao je značaj saradnje Višegradske grupe, posebno u domenu u kojem doprinose ekonomskom rastu i stabilnosti.

"Verujemo u EU i njene vrednosti i želimo da ih zajednički razvijamo", zaključio je Moravijecki.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 17:34)
Rade anonymous [neregistrovani]

Baš takvi

Takvi predsednici država treba da vode ovu kvazi uniju. Kakve kvote i migranti. Pomoć izvoru problema. Ako je to Sirija , u Siriji načiniti područja za ugrožene. Izgraditi montažne zgrade. Dopremiti vodu, prilaze stovaršta hrane. A ugušiti teroriste, i sve one koji puca na izabranu vlast i zaposlene u vidu policije, vojske i slično. Izbori ako su izbori demokratski proces. A ne da se dotura oružje teroristima od strane svetskih sila kako bi promenili vlast i izabrali sebi poslušnu. Bravo Orban. Pravi zaštitnik svoga naroda.

(sreda, 03. jan 2018, 16:41)
anonymous [neregistrovani]

prvi put cujem

od 2008 da se neko pohvali ekonomijom