Stranke u RS: Vlada da objasni upotrebu helikoptera za Svetlanu Ražnatović

Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) zatražio je od Vlade da hitno odgovori da li je tačno da je helikopter RS u novogodišnjoj noći dovezao pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović u privatni noćni klub u Banjaluci.

Poslanici PDP-a zahtevaju hitan odgovor na pitanje za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišćen helikopter u vlasništvu Republike Srpske, a koji je pod direktnom nadležnošću Kabineta predsednika RS, prenosi sarajevska portal Kliks.

"S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćnom klubu, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let", navodi se u saopštenju PDP-a.

Istovremeno, iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pevačice Svetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, navodi Fena.

"O dolasku Cece Ražnatović na nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, helikopterom plaćenim novcem građana RS, svedoče fotografije i snimci na Fejsbuk i Instagram profilima srpske pevačice", saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju SDS-a se podseća da je u avgustu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 miliona konvertibilnih maraka za kupovinu novog helikoptera.

"Kreditno zaduženje za novu letelicu Helikopterskog servisa platiće građani RS. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca", navodi SDS.

Takođe, ističe da je krajnje neprimereno i nezakonito korišćenje javnih resursa RS za privatne potrebe, "a sve po nalogu Milorada Dodika, koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS tretira kao svoj privatni posed".

Dodiku SDS poručuje "da može kako hoće, ali ne može do kada hoće, jer 2018. godine promene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи