Ubijen policajac u Skoplju

Jedan policajac je ubijen, a dvojica povređena u napadu na patrolu u Skoplju. Pripadnici specijalne jedinice "Alfa" napadnuti su iz vozila na parkingu Prirodno-matematičkog fakulteta.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska potvrdila je da je u napadu ubijen 39-godišnji Afrim Arifi, dok su dvojica policajaca povređena, jedan teže i jedan lakše.

Na njihov automobil tokom popodneva otvorena je vatra iz automobila u pokretu, u blizini Prirodno-matematičkog fakulteta u Skoplju.

"Očekujemo nakon završetka veštačenja i razgovora koja su u toku da izađemo sa više informacija o motivima i eventualno imenima osumnjičenih lica, rekla je ministarka policije i istakla da će MUP najrigoroznije i najoštrije reagovati na napad.

"Nećemo podleći pritiscima i porukama koje kriminalne grupe pokušavaju da pošalju zbog uspešnog rada Ministarstva", izjavila je Jankulovska na konferenciji za štampu.

Portparol policije Ivo Kotevski je izjavio za da su svedoci napada bili studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, ispred kojeg se dogodio napad.

Studenti su videli vozilo iz koga je otvorena vatra na policajce, ali kažu da nisu videli napadače. 

Drugi napad na makedonske policajce 

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne isključuje mogućnost da je razlog današnjeg napada na patrolu policije u Skoplju bila osveta zbog nekoliko uspešnih policijskih akcija.

To je bio drugi napad na policajce u Makedoniji ove godine.

Prvi je bio osveta zbog policijske akcije u tetovskom selu Brodec, početkom godine, u kojoj je ubijen jedan policajac, a istraga je pokazala da je u napad bio uključen i pripadnik policije.

U akciji u Brodecu uhapšeno je 13 pripadnika kriminalne grupe, nekoliko je još u bekstvu, a zaplenjena je i veća količina oružja.

Policija je saopštila da su u Skoplju pojačane mere bezbednosti.

Napadnuti policajci su pripadnici specijalne policijske jedinice "Alfa" i u vreme napada su bili u patroli.

Pretpostavlja se da je napad osveta zbog nedavnog hapšenja nekoliko kriminalaca, koji su početkom godine pucali na policijsku patrolu u Skoplju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво