EK pozdravlja odluku DF-a da se vrati u parlament

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič saopštila je da Brisel pozdravlja odluku opozicionog Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu, koju celokupna crnogorska ozicija bojkotuje od vanednih parlamentarnih izbora, 15. oktobra prošle godine.

Maja Kocijančič je za podgoričke Dnevne novine navela da je EU dosledno ohrabrivala sve političke aktere u Crnoj Gori da vrate političku debatu tamo gde ona pripada, tj. Parlamentu.

"Zbog toga pozdravljamo odluku Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu", saopšteno je Dnevnim novinama iz kabineta portparolke EK Maje Kocijančič.

Demokratski front saopštio je, naime, juče da se već od narednog zasedanja vraća u parlament u punom kapacitetu, a lider tog političkog saveza Andrija Mandić, ukazao je da poslanički klub DF novi front, onaj u Skupštini.

Mandić je, govoreći o razlozima za povratak u parlament, podsetio da je opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima osvojila 39 mandata, i da su "vodili bitku kako da dođu do još dva", da uspostave parlamentarnu većinu i smijene vlast.

Kako su ranije preneli podgorički mediji odluku da se vrate u parlament, Mandić je saopštio nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom.

Poziv Fronta da se vrate u parlament zasad je jedino prihvatila Ujedinjena Crna Gora, relativno nova i ne mnogo uticajna politička grupacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи