Bugarska protiv otvaranja graničnog pitanja Turske i Grčke

Bugarsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da bilo kakva diskusija o reviziji sporazuma kojim su definisane granice njenih suseda – Grčke i Turske – nije od pomoći kad je reč o stabilnosti u regionu.

Bugarska je to saopštila dan nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, tokom posete Grčkoj, rekao da su neki detalji Sporazuma iz Lozane, kojim su uspostavljene granice današnje Turske, nejasni i da je potrebno trajno rešenje za pitanja Egejskog mora i Kipra.

"Bugarska smatra da diskusija o mirovnim sporazumima i postojećim granicama nije od koristi za međunarodnu zajednicu i stabilnost u regionu", saopštilo je bugarsko Ministarstvo, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, bilo kakvo preispitivanje međunarodnih sporazuma može se sprovesti samo zajedničkim dogovorom između zemalja, u skladu sa međunarodnim pravom.

Bugarska je pozvala svoje susede da "nastave put dijaloga", a Ministarstvo je napomenulo da je o tom pitanju razgovaralo sa turskim ambasadorom u Sofiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво