Podeljena mišljenja srpskih stranaka

Funkcioner Srpskog narodnog veća Momčilo Vuksanović ocenio je da će inicijativa Srpske narodne stranke o osnivanju nove partije koja bi ujedinila političke predstavnike Srba, srušiti koaliciju Srpska lista i njen prvobitni program.

Najavu šefa Srpske narodne stranke Andrije Mandića, o osnivanju "modernog političkog saveza" osudili su i iz Narodne stranke, konstatujući da se tim potezima obavlja getoizacija srpskog naroda u Crnoj Gori, pišu podgoričke "Vijesti". 

Lider Narodne stranke Predrag Popović tvrdeći da Mandićevi potezi idu na ruku režimu i da bi zbog pogrešnih poteza trebalo da snosi odgovornost, a ne da osniva partiju.

Vuksanović je crnogorskoj agenciji "Mina" rekao da "nakon podrške Aleksandra Vučića očekujemo da će podršku razbijanju Srpske liste uskoro pružiti i američki ambasador u Crnoj Gori".

Popović tvrdi da najava o formiranju stranke, koja će okupiti političke predstavnike dela Srba, otvara prostor većini da predstavnike tog naroda u Crnoj Gori tretiraju kao nacionalnu manjinu.

Prema njegovim rečima, Mandić se prilikom formiranja Srpske liste koristio argumentima koje koristi i sada, u pokušaju da stvori novu stranku.

"Kao posledica takve neodgovorne i sebične politike, respektabilan broj birača Srba počeo je da se okreće drugim strankama. Kao rezultat toga, podrška zajedničkoj državi sa stabilnih 45 odsto građana pala je na ispod 30 odsto", rekao je Popović.

Narodna socijalistička stranka ponovila je da podržava ideju SNS-a i da ima razumevanja za one koji „ili neće ili ne mogu da prepoznaju viši interes i da se izdignu iznad uskih ličnih interesa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво