Policija pretresala kuću Andrije Mandića 

Pripadnici policije pretresli su kuću lidera Nove i funkcionera opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića, u kojoj još žive njegov brat Dragoljub sa porodicama i njihova majka, saopšteno je iz Demokratskog fronta. Navode i da je reč o politički motivisanom postupku.

"Ova akcija izvedena je direktno po nalogu vrhovnog državnog tužioca, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića, i sumnjom da se u porodičnoj kući nalaze oružje i eksplozivne naprave", saopšteno je iz DF-a.

Navode i da u zapisniku nakon pretresa nije evidentirano ni oružje, ni eksplozivne naprave, kao ni da bilo šta drugo sumnjivo nije nađeno.

"Očigledno da to i nije bio cilj, već novi udar na DF i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije. Upad u kuću jednog od lidera DF-a i opozicije, kao i njegovog brata, poruka je da se Crna Gora, voljom Mila Đukanovića i Duška Markovića, i definitivno vratila u 1945, 1946. i 1948. godinu, kada su brutalno proganjana ne samo lica koja su bila politički eksponirana, nego se tortura vrši nad čitavim familijama", poručuju iz DF-a.

Kažu i da je reč o politički motivisanom aktu, jer je pored ličnog mobilnog telefona Danila Mandića, zadržano samo još i vozilo koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće, a koje koristi u službene svrhe Nova srpska demokratija.

"Danas se u poziciji žrtve državnog terora nalazi porodica Mandić, koja je mesecima meta besprizorne hajke tužilaštva, suda i policije. Dakle, ne samo Andrija Mandić, političar, već se progone i postaju deo montiranih procesa, gotovo svi članovi familije – supruga, sestra, brat, sinovac", poručuju iz DF-a.

Demokratski front ocenjuje da je i ovaj, kako kažu, "najnoviji atak na lidere DF-a naredio vrhovni državni tužilac Ivica Stanković".

"Podsećaju da su poslanici DF-a sedam dana ranije, 15. novembra, obznanili da će pokrenuti inicijativu za smenu Stankovića i Milivoja Katnića, jer su za odbranu kriminalne političke organizacije koja vlada Crnom Gorom spremni da pogaze Ustav, važeće zakone, profesionalno i vlastito dostojanstvo", stoji u saopštenju DF-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи