Broj žrtava u bujičnim poplavama u Atini porastao na 23

Broj poginulih u bujičnim poplavama u blizini Atine porastao na 23, nakon što je pronađeno još jedno beživotno telo, a jedna starija žena preminula je u bolnici, saopštile su grčke vlasti.

Vatrogasna služba je saopštila da je telo muškarca pronađeno u blatu u blizini autobuske stanice u atinskom predgrađu Mandri, zapadno od Atine, a nije odmah bilo jasno da li je osoba jedna od onih koji su prijavljeni kao nestali u poplavama.

Ministarstvo zdravlja takođe je saopštilo da je preminula starija žena koja je ležala u bolnici usled teških povreda koje je prilikom bujica zadobila.

Kako su agencije prenele pre više od nedelju dana, telo 20. žrtve poplava pronađeno je u blizini autobuske garaže Mandri, a telo je prebačeno u bolnicu "Trijasio" na identifikaciju.

AP je pre toga javio da se u Mandri ukupno šest osoba nalazilo na spisku nestalih.

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, pogodila je Atinu zbog čega je bio poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je bio u prekidu.

Vatrogasna služba je saopštila da je primila 910 poziva za pomoć od srede. Pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama.

Ovo su najgore poplave koje su poslednjih decenija pogodile atinsku oblast, navele su agencije.

Stanovnici zapadnih oboda grčke prestonice pokušavaju da očiste nered koji su izazvale poplave koje su ulice pretvorile u bujice pune mulja i blata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се