Sljeme, Gorski kotar i Lika zatrpani snegom

Zahlađenje sa kišom, a u višim predelima i snegom, koje su proteklih dana najavljivali hrvatski meteorolozi, stiglo je u Hrvatsku. Prema podacima Hrvtaskog Hidrometeorološkog zavoda, sneg je pao na Sljemenu, u Lici i Gorskom kotaru. U BiH pometnja u saobraćaju zbog snežnih padavina.

Kako je preneo Jutarnji list, Hrvatski autoklub je saopštio da je na Sljemenu, u Lici i Gorskom kotaru otežan saobraćaj.

Jutros u 7 časova, najviše snega je bilo na Sljemenu, gde ga je napadalo 18 centimetara, ali na Zavižanu, u Delnicama, Pargu pored Čabra, Plitvičkim jezerima, Crnom Lugu i Otoču.

U nedelju se, prema najnovijoj prognozi, očekuje pretežno oblačno s kišom, a u višim predelima sneg uz stvaranje snežnog pokrivača. Najveći deo kiše u unutrašnjosti pašće u prvom delu dana, a na Jadranu, posebno u Dalmaciji, ponegde i izraženiji grmljavinski pljuskovi, piše Jutarnji list.

U priobalju duva jak vetar, mestimično sa olujnim udarima. Mogući su odroni.

"Vozačima savetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima, održavaju bezbedonosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme",  poručuje HAK (Hrvatski autoklub).

U Bosni i Hercegovini je zbog padavina odložen fudbalski derbi između Železničara i Sarajeva, utakmica 16. kola Premijer lige BiH.

Zbog snežnih padavina saobraćaj se sporije odvija u zapadnim i centralnim delovima BiH.

Vozačima se zbog padavina u BiH savetuje opreznija vožnja, dok je najavljena i pojava poledice zbog niskih temperatura, prenosi Fena.

Sneg se sutra i prekosutra očekuje i u Srbiji, u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima. U nižim predelima očekuje se pet do 10 centimetara snega, dok se na planinama očekuje 15-25 centimetara snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара