"Puno će vode proteći Dunavom dok Hrvatska i Srbija ne kažu da su prijatelji"

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije, Grabar Kitarovićeva je kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

"Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati", rekla je Grabar Kitarović u Vukovaru.

Inače, uz prisustvo državnog vrha Hrvatske u Vukovaru je obeležen Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Tanjug prenosi da se Vukovarom orio ustaški poklič "za dom spremni".   

Tom prilikom, predsednica Kolinda Grabar Kitarović, na manifestaciji se pojavila u "zengama", čizmama koje se najčešće povezuju sa pripadnicima hrvatskih paravojnih formacija.

Na novinarsko pitanje o izboru obuće, hrvatska predsednica je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i bolja budućnost".

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je da je od prošlogodišnje sednice vlade o Vukovaru postignuto mnogo.

"Godinu dana nakon toga, možemo reći da smo mnogo toga ostvarili – od činjenice da se sprema novi zakon o razvoju Vukovara, da smo upravo doneli odluku da se za 50 odsto sredstava poveća fond za razvoj Vukovara, dakle uglavnom namenjen privredi; projekti koji se odnose na komunalnu, vodnu infrastrukturu, na infrastrukturu grada. Hrvatska vojska se vratila u Vukovar", rekao je Plenković, prenosi Hina.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи