Slovenija, građani sačuvali Sirijca – otkazana deportacija

Zbog velikog nezadovoljstva građana, Slovenija je otkazala planiranu deportaciju sirijskog tražioca azila Ahmada Šamijeha.

Premijer Miro Cerar izjavio je da će vlada na jednoj od predstojećih sednica razmotriti da odobri boravak Šamijehu, prenosi AP.

Šamijeh je aplicirao za azil u Sloveniji pre 20 meseci, nakon što je odbijen da uđe u susednu Austriju.

Vlasti u Sloveniji su odbile njegov zahtev insistirajući na tome da bi njegov slučaj trebalo da reši Hrvatska, u kojoj je boravio pre dolaska u Sloveniju.

Državna agencija Slovenije (STA) izvestila je da se Šamijeh bavio društveno korisnim radom i da je postao primer uspešne integracije izbeglice.

On je pridobio podršku grupa za ljudska prava i liberalnih političara.

Neki od tih političara su ga danas poveli u zgradu parlamenta kako bi ga zaštitili od moguće prisilne deportacije, navodi agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи