Nezavisne: Uhapšen Hrvat iz BiH koji je vrbovao mlade u ID

jhbZajedničkom akcijom francusko-švajcarske policije uhapšeno je 10 osoba u okviru istrage o planiranju napada u Francuskoj, a među njima je švajcarski državljanin M. J. (27), poreklom iz BiH.

Kako se navodi, radi se o Hrvatu koji je na internetu indoktrinirao mlade za takozvanu Islamsku državu, piše francuski Žurnal di dimanš, prenose Nezavisne.

Policija je većinu grupe privela u okolini Pariza, a M. J., koji se putem šifrovanog portala povezivao sa potencijalnim budućim ekstremističkim borcima uhapšen je u jednoj opštini na švajcarskoj granici.

Francuska policija hapšenje je opisala kao "tempiranu bombu", mada u samoj operaciji nije pronađeno nikakvo oružje.

Uhapšeni je pod imenom Abd el Muhajmin el-Bosnie bio vrlo aktivan na društvenim mrežama i "upostavio je kontakte s pojedincima u Francuskoj".

Sumnjiči se da je igrao centralnu ulogu na Telegramu, šifrovanom portalu koji su pratile obaveštajne službe nekoliko zemalja.

M. J. je "podsticao" diskusije o vrlo zabrinjavajućim temama, predstavljao se kao "imam" i "indoktrinirao" mlade ljude, navodi sudski izvor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи