Banjaluka: Poziv srpskim predstavnicima da napuste zajedničke institucije BiH

Lideri stranaka vladajuće većine u Republici Srpskoj, SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i Socijalističe partije Petar Đokić pozvali su srpske predstavnike da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku.

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gde bi s ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS-a postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na pretnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dodaje se da je "izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da bi ratom rešavao unutrašnja politička pitanja u BiH, izazvala uznemiranje ne samo u RS-u, već i u celom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje 'lažne države' Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgovornosti prema RS koja je juče brutalno napadnuta", navode iz SNSD-a, DNS-a i SP-a, prenela je RTRS.

broj komentara 0 pošalji komentar